AKRA

Pocket Rocket Construction Online
4.58(19)

Pocket Rocket Construction Online

Sebuah program pendedahan bagaimana menjadi kontraktor bina rumah sampai berjaya yang di ajarkan oleh Tuan Wan Azhan Fauzi Seorang Kontraktor Bina Rumah dan Pemaju Rumah di Klang Valley, Pantai Timur dan Langkawi. 

Description

Pocket Rocket Construction Online adalah program pendedahan bagaimana menjadi kontraktor  bina rumah sampai berjaya yang  di ajarkan oleh Tuan Wan Azhan Fauzi Seorang Kontraktor Bina Rumah dan Pemaju Rumah di Klang Valley, Pantai Timur dan Langkawi. Sudah berpengalaman 5 tahun dalam dunia kontraktor bina rumah  dan pemajuan hartanah secara butik.  Program pendedahan tatacara bisnes kontraktor ini terdiri daripada  5 Jam Video Training Pelbagai Topik dan Sub Topik dan Dokumen-dokumen Wajib Dalam Dunia Pembinaan.

Anda akan belajar tentang bagaimana nak mula jadi kontraktor bina rumah, kenapa pentingnya jadi kontraktor bertauliah,  dokumen apa yang perlu  anda ada untuk set up bisnes ini , bagaimana nak cari pekerja binaan, berapa jumlah modal yang di perlukan, persiapan untuk menghadap pelanggan untuk bina rumah mereka  dan kira-kira sesebuah projek bina rumah.

Anda juga akan  diajar bagaimana cara untuk menggunakan Dokumen Wajib Untuk Bisnes Kontraktor  yang dibekalkan. Dan yang paling penting, usah risau andai  tidak tahu bagaimana untuk  berdepan dengan pelanggan buat kali pertama dan nak buat kira-kira,  mudah saja dan hanya perlu follow bulat-bulat apa yang di terangkan dalam  Video Training yang disertakan.

Pengiraan Bina Rumah Yang Kami Sediakan  ini sebenarnya dibuat dari rumusan harga kontraktor-kontraktor bina rumah yang aktif dalam industri ini serta rumusan Bill of Quantity untuk standard pembinaan sesebuah rumah banglo pada harga semasa di Malaysia.

Anda tak perlukan  apa-apa ilmu pertukangan yang spesifik untuk jadi kontratktor bina rumah  ini. Anda hanya perlu pandai membuat pengurusan tapak bina, pengurusan sub-kontraktor, pengurusan pembelian barangan hardware dan pengurusan syarikat untuk berjaya menjadi kontraktor bina rumah. KESEMUA perkara ini di ajar di dalam topic pocket rocket construction.

Nak Mendaftar? Klik link ini >> https://akra.my/poket-roket-construction/

Topics for this course

11 Lessons6h

Chapter 1

Chapter 138:23
Kuiz Chapter 1

Chapter 2?

Apa yang perlu di rancang dalam 5 tahun bila mula bisnes bina rumah ?

Chapter 3?

Bagaimana nak mohon lessen CIDB ?

Chapter 4

Chapter 5?

Asas –asas ilmu bina rumah dan penampilan seorang kontraktor bina rumah

Chapter 6?

Apa soalan yang biasa di tanya oleh pelanggan?

Chapter 7?

Masuk tapak binaan, checklist apa kena buat

Chapter 8?

Cara sediakan laporan penyelia tapak

Chapter 9?

Masalah kebiasaaan kontraktor bina rumah

Chapter 10?

Bagaimana jika pelanggan buat pinjaman bank / kerajaan

Chapter 11 ( Bonus )?

Video tapak pembinaan syarikat RPG

About the instructor

4.52 (21 ratings)

3 Courses

2204 students

Student Feedback

4.6

Total 19 Ratings

5
17 ratings
4
0 rating
3
0 rating
2
1 rating
1
0 rating

Satu pengalaman yang berguna terutama bagi yang belum ada pengalaman dalam bidang kontraktor. Tahniah team AKRA dan terima kasih atas perkongsian yang amat bermanfaat..

mana nak download dokumen-dokumen

Banyak manafaatnya dan amat berguna, tetapi bagi diri saya belum cukup mendorong keyakinan untuk memulakan langkah selangkah bisnes bina rumah...Syabas kepada Tuan Azuhan sudi berkongsi Ilmu bermanafaat bagi yang orang yang menerima, menggunakannya dan mengamalkannya nanti.

Habis dh smua chapter. Smpai chapter bonus tu paling diingati ialah BMW hrga 400k.. InsyaAllah sy mewakili kaum wanita akan teruskan usaha mmbina impian sy dari cni.

Ilmu yang sangat bermanfaat dan berguna untuk individu yang baru nak bermula dalam bindang oembinaan & pemaju perumahan kecilan.

alhamdulillah banyak ilmu yang dapat dari sini
ringkas dan padat

penerangan yg baik.. mantap👍

Terbaik. Penuh dengan info.

Dah complete semua 10 Chapter. Sangat berbaloi dengan investment RM300 menerusi ilmu yang padat, contoh-contoh dokumentasi dan boleh tonton berulang kali. Terima kasih Tuan.

Alhamdulillah selesai semua chapter.
Terima kasih atas segala ilmu.

Alhamdulillah
Banyak yang dipelajari bagi macam saya yang baru. Pocket Rocket Online banyak imput mengajar keperluan dan bermacam-macam perlu diambil tahu sebelum memulakan sesuatu kontraktor dan bagaimana... Banyak yang dipelajari dan difahami..

Memang terbaik En Wan. Ilmu yang berguna.. Boleh Ulang dan Ulang banyak kali...

Terbaik penrangan untuk yang baru nak bermula sebagai kontraktor. Dari kulit sampai ke dalam.

Ilmu yang mantap. Terbaik!

Baru tamat.. Alhamdulillah dpt panduan menjadi kontraktor binaan

Baru selesai semua chapter.. Alhamdulillah.. penerangan yang sgt berguna untuk Bakal kotraktor. moga dipermudahkan urusan.. Amin..

Byk tips yang manfaat dan berguna..insyallah usaha tangga kejayaan.

Pocket Rocket Construction Online + Yakin + Berani = Dah boleh jadi kontraktor.

Suka penerangan ringkas dan padat.

RM369.00
or 3 payments of RM123.00 with
  • 0 Students
  • 1404 Enrolled
  • 6h Duration
  • 11 Lectures
  • Kontraktor
  • All Levels