Step By Step Urus, Bina, dan Optimize Strategi Pemasaran Bina Rumah

Baru nak mula belajar bina rumah? Dah lama jadi kontraktor tapi asyik rugi? Kene tipu dengan supplier? Semua ini akan saya dedahkan dalam Kelas Poket Roket Construction

PENTING! Sila Tonton Video Ini SEKARANG!

Play Video

Daftar Sekarang Dan Dapatkan Kesemua Video Yang Bernilai RM1499

“Pocket Rocket Construction ni sangat bagus pengisiannya bagi orang yang tiada asas ilmu pembinaan. Ia lebih kepada pengurusan projek dengan lebih teratur dan memberi formula untuk mengenali mereka yang bekerja dengan kita sehingga rumah siap. Saya datang kursus ini, hanya nak bina rumah sendiri sahaja, tapi En Wan cerita seolah olah saya pun boleh jadi kontraktor bina rumah”
Datuk Jaiz
Pengusaha Kilang Cetak Buku hadir kursus Pocket Rocket Siri 6, July 2019

Adakah anda dah lama cari kursus macam ni, tapi ?

Masih blurr walaupun dah pergi kursus pembinaan anjuran agensi kerajaan kerana terlalu formal dan pengajar baca slide

 Masih tak jumpa kontraktor yang ikhlas dan betul betul ingin kongsi cara nak mula jadi kontraktor dari kosong.

 Masih mempunyai mentality nak jadi kontraktor kena ada modal besar dan susah nak dapat lesen

 

Pendedahan Habis Habisan Tentang Dunia Kontraktor Bina Rumah.

Semasa program ini di buat , jumlah kerugian lapuk syarikat saya ( 2015-2017) berjumlah RM 120,000 dek kerana masa saya bermula dulu tiada siapa yang memberi guideline dan kursus secara eklusif seperti ini. Namun anda tidak perlu rugi seperti saya dengan mempelajari dahulu selok belok bisnes kontraktor bina rumah ini.(Nilai Sebenar RM 120,000)

Ilmu Pengurusan Syarikat, Cara daftar Lesen CIDB, Cara Kira-Kira Bina Rumah.

Agak-agak anda berapa RM perlu di sediakan untuk hadiri kursus-kursus tersebut. Usahkan kursus kira-kira bina rumah, orang tengah buat Lesen CIDB pun akan caj anda 1000-1500 untuk daftar. Tapi dengan join program pocket rocket ini , anda jimat beribu-ribu. 10 dalam 1. (Nilai Sebenar RM 3000)

Lifetime Updates

Dari semasa ke semasa akan ada penambahan maklumat baru dalam video training sekiranya terdapat perubahan polisi tentang cara pendaftaran atau perkara-perkara lain.  Bila anda sudah membeli program pocket rocket ini, anda boleh mengakses website bila-bila masa sahaja, di mana jua asalkan ada internet.

Memperkenalkan POKET ROKET CONSTRUCTION

Poket Roket Construction Online

Kursus secara tontonan video 10 Chapter + 1 BONUS Chapter tentang pengurusan pembinaan rumah. Sesuai bagi kontraktor startup mahupun otai-otai kontraktor perumahan bagi menambahkan ilmu tentang dunia pembinaan

Poket Roket Construction CCD

Dengan kerjasama dan sokongan dari CiDB Malaysia, kursus ini akan dijalankan dalam format live session melalui zoom pada tarikh yang ditetapkan. Peserta kursus akan layak menerima 20 Mata CCD untuk tujuan pembaharuan pendaftaran

Rakan Strategik

1
menangArtboard 2
4
3

APA KATA MEREKA?

"Alhamdulillah, jarang dapat seminar yang kongsi luar dalam bidang pembinaan"
Muhammad
Kontraktor, Skudai

Siapakah Tuan Wan Azhan Dari AKRA?

Asssalamualaikum semua , saya Wan Azhan Fauzi, seorang kontraktor bina rumah dan pemaju rumah kecilan sepenuh masa bermula selepas graduasi dalam bidang Kewangan Islam di UM sehingga sekarang (5 Tahun).

Saya aktif di media sosial sejak  2 tahun lalu dengan berkongsi tips-tips berkaitan bina rumah, menjadi kontraktor bina rumah, menjadi pemaju rumah kecilan dan lain-lain.

Dari situ, sudah 221 orang menghadiri kelas fizikal Pocket Rocket Construction dan ada sebahagiannya sudah berjaya menjadi kontraktor bina rumah dan pemaju rumah kecilan.

Masih Ragu- Ragu? Ikuti Temubual TV Al-Hijrah
Khas Bersama, Tuan Wan Azhan

Pengasas Poket Roket Construction​

Play Video

Harga yang tak masuk akal ini akan dinaikkan dari semasa ke semasa. Untuk waktu ini, harga kelas;

RM369.00
SAHAJA

Promosi Harga RM350 Telah Berakhir. Tetapi, Jangan Risau, Nak Dapatkan KOD DISKAUN? Klik Di Sini

Selepas Waktu Promosi ini, Harga akan Dinaikkan Kepada

RM389.00 (DIBATALKAN)

Harga akan dinaikkan kepada

RM459.00

Kemudian, kembali ke harga asal

RM1499.00

Poket Roket
Construction Online

RM1499

RM369

AKSES UNLIMITED

Poket Roket
Construction Online

RM1499

RM350

AKSES UNLIMITED

Poket Roket
Construction CCD

RM1499

RM350

BATCH 5: Kelas Live Zoom | 9 Pagi - 5 petang

Apa akan anda pelajari ?

Chapter 01

  • Kenapa jadi kontraktor bina rumah?
  • Tak ape ke tak da basic bina rumah ?
  • Pengalaman En Wan dari Student Islamic Finance, UM menjadi Kontraktor Bina Rumah
  • Boleh ke Rambo/ bidang terjun je jadi kontaktor ni ?
  • Siapa yang paling ramai terlibat dalam industri ini?
  • Pengalaman Kerja dengan Bangla dari Kuli Menjadi Tokey
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Chapter 02

  • Apa yang perlu di rancang dalam 5 tahun bila mula bisnes bina rumah ?
  • Teori Planning, Organizing, Leading dan Controlling
  • Jenis syarikat apa yang sesuai untuk kontraktor bina rumah ini?
  • Betul ke kontraktor bina rumah mudah nak saman menyaman?
  • Cara nak buka akaun bank dan pemilihan nama syarikat
  • Berapa modal permulaan dan perlu ke buka ofis terus ?
  • Quiz untuk Ke Chapter Seterusnya

Chapter 03

  • Bagaimana nak mohon lessen CIDB ?
  • Cara daftar Kad Hijau Online Tanpa Guna Ejen
  • Cara mudah untuk olah bank statement untuk daftar CIDB
  • Kalau tak da lessen boleh jadi kontraktor bina rumah ke untuk permulaaan ?
  • Bagaimana nak dapatkan pekerja binaan secara sah dan ada permit ?
  • Cara ambil pekerja dengan risiko
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Chapter 04

  • Bagaimana pengiraan rumah mampu milik ?
  • Cara pengiraan menggunakan harga per kaki dan harga dalam template bill of quantity
  • Ada beza ke harga bina rumah untuk client tunai dan client yang menggunakan pinjaman?
  • Berapa sub kontraktor terlibat dalam pembinaan rumah ?
  • Perlu sub kerja atau bayar gaji harian untuk pekerja ?
  • Bagaimana membeli barangan binaan dengan hardware yang tidak  bagi berhutang ?
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Chapter 05

  • Asas –asas ilmu bina rumah dan penampilan seorang kontraktor bina rumah
  • Cara memasarkan servis bina rumah kepada pelanggan?
  • Cara online dan cara offline yang berkesan
  • Tutorial FB Ads untuk beginner dan contoh-contoh kontraktor bina rumah berjaya di social media
  • Cara daftar google bisnes untuk carian di Google

Chapter 06

  • Apa soalan yang biasa di tanya oleh pelanggan?
  • Macamana kalau pelanggan minta macam-macam desain rumah ?
  • Perlu ambil draftman atau beli desain siap?
  • Apa perlu di lihat semasa lawatan tapak ?
  • Dokumen sebutharga, perjanjian bina rumah dan dokumen invois pertama
  • Quiz untuk ke Chapter  Seterusnya

Chapter 07

  • Masuk tapak binaan, checklist apa kena buat
  • Cara mendapatkan air dan eletrik sementara
  • Keselamatan tapak bina dan rumah pekerja
  • Menjaga keharmonian tapak bina dengan jiran sekeliling
  • Apa hak tuan rumah semasa pembinaan di jalankan ?

Chapter 08

  • Cara sediakan laporan penyelia tapak
  • Pengawalan Kualiti
  • Item Tambahan ( V.O) jika Tuan Rumah Berubah Fikiran
  • Bagaimana tapak bina di sita oleh pihak Majlis Daerah ?
  • Cara elak kena pau dengan gangster setempat

Chapter 09

  • Masalah kebiasaaan kontraktor bina rumah
  • Pertikaian antara tuan rumah dan kontraktor
  • Proses serah kunci
  • Apa itu DLP / Defect Liablity Period?
  • Bayaran akhir tuan rumah
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Chapter 10

  • Bagaimana jika pelanggan buat pinjaman bank / kerajaan
  • Apa yang perlu di semak oleh kontraktor
  • Siapa kah yang terlibat dalam pengurusan plan rumah ?
  • Melantik Arkitek, Engineer, dan Lawyer
  • Membuat permohonan plan bangunan ke majlis daerah setempat
  • Progress bayaran oleh pihak bank / kerajaan
  • Penyerahan kunci
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Chapter 11 ( Bonus )

  • Video tapak pembinaan syarikat RPG
  • Pemasangan IBS yang cepat dan kurang tenaga kerja
  • Kira-kira rumah ibs dan rumah konvensional untuk keluasan rumah 1000kps

KE MANA SAYA SELEPAS PROGRAM INI???

POCKET ROCKET DEVELOPMENT

Gabungan 8 Sifu Hartanah Perumahan, Peguam Hartanah & Pemaju Lot Banglo

7 orang SIFU ( PEMAJU HARTANAH PERUMAHAN & PEMAJU LOT BANGLO) DAN juga seorang PEGUAM HARTANAH bergabung untuk dedahkan kepada ANDA sebuah ILMU MAHAL yang bernilai RATUSAN RIBU RINGGIT. Ilmu ini tidak di ajar di seminar hartanah biasa-biasa mahupun di institusi pengajian tinggi secara FORMAL.

<br />
<b>Warning</b>:  Undefined array key /home/akramy/public_html/wp-content/plugins/qk-elementor/widgets/video.php on line 116
">

Poket Roket
Construction

Step By Step Urus, Bina, dan Optimize Strategi Pemasaran Bina Rumah

Poket Roket
Development

Step By Step Pilih, Beli dan Develop Tanah Yang Memberi Pulangan Lumayan

Poket Roket
Revit

KEMAHIRAN REVIT BIM YANG PALING HANGAT DI PASARAN PEKERJAAN HARI INI

Ebook Urus Dan Bina Banglo Idaman

Ebook Pertama yang diterbitkan di bawah pusat latihan AKRA

Kenapa Warga Asing Selalu Dapat Job Reno Rumah? Lesen Pun Tiada!
Nafizil Napi
CEO Nafas Maju Sdn Bhd
<br />
<b>Warning</b>:  Undefined array key /home/akramy/public_html/wp-content/plugins/qk-elementor/widgets/video.php on line 116
">

Saya Sudah Membuat Pembayaran, Apa Langkah Seterusnya?

Setelah bayaran anda telah disahkan. Anda akan terima emel akses ke laman keahlian anda kemudian anda boleh terus memulakan pembelajaran!

Sistem ini bukan seperti sistem lain yang memerlukan anda untuk membayar setiap bulan. Bayaran hanya sekali sahaja untuk akses seumur hidup.

Kesemua video training ini dapat ditonton di laman akses membership di akra.my yang akan diberi kepada anda setelah anda buat bayaran. Anda boleh menontonnya pada bila-bila masa dan tontotnnya berulang kali menggunakan komputer, laptop dan juga mobile phone anda.

Tidak, atas sebab untuk melindungi kandungan video ini agar ia kekal terpelihara. Video training hanya dapat ditonton melalui website akra.my  sahaja.

Boleh. Anda dibenarkan untuk berkongsi akses membership anda kepada staff untuk tonton video training dalam website.

Tiada tempoh masa. Anda boleh tonton video di mana-mana dan pada bila-bila masa yang anda suka.

AKADEMI KONTRAKTOR BINA
RUMAH DAN PEMAJU KECILAN

© AKADEMI KONTRAKTOR BINA RUMAH DAN PEMAJU KECILAN | www.akra.my